wtorek, 27 września 2016

Wegetariańska faszerowana cukinia

Heej!

Dziś "przychodzę do Was" z przepisem na coś naprawdę przepysznego! Faszerowana cukinia - długo zbierałam się na wyczarowanie tego cuda, ale w końcu wzięłam się w garść i nie zawiodłam się!
Smak SZTOS, naprawdę!



Składniki:
- średnia cukinia 
- pół marchewki
- 1/3 papryki czerwonej
- dwa plastry cebulki 
- pół pomidora
- przecier pomidorowy/passata 
- przyprawy: pieprz czarny, cayenne, szczypta soli, słodka papryka (możecie dodać to co lubicie)
- wybrana kasza lub ryż ( u mnie TRENDY LUNCH firmy Melvit) 
- odrobina startej mozzarelli

Przygotowanie:
Wybraną kaszę lub ryż gotujemy według wskazówek podanych na opakowaniu. Cukinię kroimy wzdłuż na pół, usuwamy miąższ ze środka. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę (razem z cukiniowym miąższem). Warzywa wrzucamy na patelnię i dusimy w passacie. Doprawiamy wedle uznania. Gotowy farsz przekładamy do naszych cukiniowych łódeczek. Wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut.GOTOWE!

Smacznego!
~ Sznurasek

2 komentarze:

♥ Dziękuję za wszystkie komentarze - jesteście ogromną motywacją!
♥ Cenię sobie konstruktywną krytykę i porady od czytelników!
♥ Zaglądam na każdego bloga!
♥ Jeśli mój blog przypadł Ci do gustu: ZAOBSERWUJ!